Sidvisningar förra veckan

30 juli 2011

Hon äter!

Idag provade vi att ge Agnes den maten vi äter.
Hon har ju tvärvägrat allt som inte är burkmat sedan hon var 6 månader så det var med stor spänning vi gav henne den första skeden pasta med tomatsås och mozzarella.
Och som hon åt! Hon satt till och med och petade i sig de småbitar som trillat ner på bordet...
Det kändes fantastiskt!
Har länge undrat om det är tillräckligt med energi i barnmatsburkar eftersom att det är ett så lågt kaloriinnehåll. Någon här ute i cyberrymden som vet?
På något sätt känns det ju också bra att man vet hur maten tillagas när man gör den själv samt vilka råvaror som använts. Sen är det nog alltid bra att kombinera burkar med hemlagad mat, vid resor etc. Skriver ner receptet på dagens middag om någon skulle vara intresserad.

Pasta med tomatsås och mozzarella:

Koka bandspaghetti i lagom mängd.

Stek lite rödlök. Häll ner okryddade, krossade tomater av valfri sort.

Krydda med det du har hemma. Vi valde torkad basilika, oregano och lite paprikapulver.

Häll i olivolja eller rapsolja. låt puttra i ca 5 min.

Lägg i en bit mozzarellaost. Koka till osten löst upp sig.

Mixa såsen i stavmixer om det behövs.

Mosa bandpastan till lagom stora bitar med gaffel eller klipp med sax.

KLART!

1 kommentar:

  1. Roligt att hon gillade hemlagat. Vet inte hur det är med energi i barnmatsburkar, men har läst detta på amningsbloggen för ett tag sedan. http://amningsbloggen.blogspot.com/2011/05/for-snalt-med-bara-burkamat.html

    SvaraRadera