Sidvisningar förra veckan

27 juni 2011

Smörgåsrån


är mumma tycker Agnes!

Något som mamman och pappan tycker är motsatsen till mumma är när deras lilla älskling får för sig att vakna kl 05 och vill leka. Som imorse.
Som tur var somnade Agge om efter ca 40 minuter. Då hade hon sjungit, lekt med fötterna och studsat med benen mot madrassen x antal gånger.
Pappan och mamman hade tålamod och gav sig inte. De sov räv ända till Agnes insåg att det fortfarande var okristlig tid, och gav efter för John Blund...
Agnes sömn är orolig som vanligt, närhetsbehovet tycks omättligt.
Men vi sover gott ändå i familjen.

Mamman har migrän idag, pappan kompar halvdag för att ta hand om oss. Världens bästa!

Hade ett telefonmöte med banken idag. Vi börjar ju känna oss sugna på att köpa något eget. Problemet efter den nya lagen som kom i oktober förra året är kravet på egen insats. De är ganska hårda vad gäller den saken. Lagen ställer till det lite för förstagångsköpare (utan flera hundra tusen på banken) med bra inkomst,som vi.
Man verkar få låna betydligt mindre om man ska ta ett så kallat blancolån till den delen av insatsen man inte har. Jag förstår att det måste finnas en lag så att folk inte belånar sig upp över öronen. Synd bara att det drabbar oss som faktiskt har RÅD att låna mer än 85 %, att man ska behöva ta dyra blancolån känns inte roligt.
men vi har ett möte med samma bank i nästa vecka. Vi får se hur det går!

1 kommentar:

  1. Vi är i samma sits som er... kalkylen så bra ut och vi skulle klara av att låna 2300000 som vårt hus kostar, MEN vi har inte de 400000 som man behöver till insatsen, lagfarten och pantbreven... så vi fick inget lån... och enligt vår bankkvinna så var det enda sättet att lösa det genom att låna pengarna till insatsen av en privatperson ex en släkting... :S Det är verkligen ett helvete det här... :(

    SvaraRadera