Sidvisningar förra veckan

25 juni 2011

Midsommar i Furuvik

Pappan och Agnes kikar på apor



Man blir trött av att gå i parker



Pappan och en sovande Agnes


Mamman ,Agnes och L


Mamman med två väldigt långa människor



En människa utklädd till midsommarstång



Vi hade en helt fantastisk midsommarafton i furuviksparken med fina L&L.

Jag, som är en djurparksmotståndare av principskäl, hade riktigt trevligt faktiskt.Djuren i parken verkade ha det riktigt bra, många av dem gick fritt eller hade mycket stora ytor att röra sig på, och möjlighet att utöva naturliga beteenden. Parken hade inga stora kattdjur som tur var, eller andra djur som absolut inte borde vistas i små inhägnade områden.

Folk får tycka vad de vill men jag kan inte se hur en gepard ska kunna springa 120 km/h i en djurpark....när vi besökte San Diego Zoo för några år sedan var de stora kattdjuren inlåsta i ganska små burar där de vankade omkring hela dagen. Antingen var de stressade av människans närvaro, eller av den trånga ytan att röra sig på. Man riktigt såg hur de vantrivdes och ville ut och sträcka på benen, jaga en antilop eller två. Det var hemskt.

Någon cirkus där djur uppträder blir det inte heller tal om för Agnes del. Cirkusägarna kan hävda hur mycket de vill att djuren har det bra. Jag tror inte på det. Vi människor måste sluta att utnyttja djur för vårt eget höga nöjes skull.
Djur har tyvärr ingen egen röst. Förresten har Guatemala avskaffat djurcirkusar som första land i världen. Vilka pionjärer.


Reptilhuset var spännande (tyckte mamma och pappa iallafall). Där fanns det spindlar och skorpioner.
Efter en fika med kladdig kaka plus grädde hamnade vi i tivolidelen av parken. Pappan åkte berg och dalbana och mådde illa efteråt. Undertecknad åkte en karusell som hette disco och upplevde hur livet flimrade förbi. Bara att konstatera att man inte är lika modig och odödlig som vid 10-årsålder....då åkte vi alla attraktioner på nöjesfälten jag och syster. Efter en god middag vid vattnet med efterföljande glassbägare, var vi alla helt slut och nöjda med dagen. Hoppas ni också hade en mysig midsommar!




















































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar