Sidvisningar förra veckan

5 maj 2011

Agnes 6 månader



Agnes det är så mycket som är du. Tänkte skriva lite om dig i dagens inlägg. Hur vardagen ser ut just nu, om de rutiner vi har.

Sömn: Du har alltid sovit gott om natten. Just nu somnar du runt klockan 21 varje kväll och vaknar runt nio varje morgon. Sover hela natten utan uppvaknanden. Ammar i sömnen, ca var tredje timme. Ibland mer sällan , ibland oftare. Helst vill du sova bredvid mamma, tätt intill men du sover också i din egen säng. På dagen orkar du vara vaken 2- 2 1/2 timme innan du måste ta en 30-minuters tupplur, med undantag innan läggdags då du orkar vara vaken i upp till 4 timmar. Sidoläge är favoritsovställningen men ryggläge går också bra. precis som din pappa gillar du att vrida och vända på dig cirka tusen gånger per natt.

Mat: Du är inte särskilt petig med maten utan äter det mesta man ger dig med god aptit. Broccoli är dock inte särskilt populärt, det nästan kräktes du upp första gången du smakade det..Favoritmaten verkar vara pasta med tomat och squash. Du är ingen frukostätare, kanske brås du på mamma och pappa som heller inte äter tidigt på morgonen om de får bestämma. Ditt första mål är lunchen runt 11.00 som följs av mellanmål vid 14-tiden. Middag vankas det en sisådär kl 16. Ett mellanmål till blir det vid 18-tiden följt av kvällsgröt 20.00-20.30. Du äter hellre lite och ofta än mycket och sällan. Till maten dricker du vatten. På nattetid ammar du.

Lek: Vi har inte kunnat se att du har någon särskild favoritleksak, du vill gärna känna på allt runtomkring dig. Tittutleken är populär liksom när man säger "Dingdong" med ljus röst. Att dra ut dvd-luckan på datorn och skjuta igen den kan få dig att kikna av skratt. Nya ljud gillar du!

Motorik: Du kan vända dig åt båda hållen men är inte så intresserad av att göra det numera. Du griper tag i allt man ger dig och sträcker dig efter föremål. Allt undersöks med munnen. Du kan sitta korta stunder utan stöd men balansen är inte riktigt där ännu. Du har börjat öva på att krypa.

Vikt och längd vet jag inte riktigt då det var ett tag sedan senaste BVC-besök.

Du är fantastisk Agnes, precis som du är. Vi ser fram emot många månader till med dig!

1 kommentar: