Sidvisningar förra veckan

26 november 2010

Update

Så har första veckan utan pappa hemma hela dagarna passerat. Det har gått alldeles utmärkt men självklart är det tråkigt att vi inte kan vara tillsammans alla tre hela tiden. Men vad mysigt vi har haft! Älskar min lilla familj!



Sakta men säkert börjar vi lära känna Agnes, vad hon vill och behöver. Vad hon försöker förmedla till oss.



I och med att Agnes drabbades av nyföddhetsgulsot var hon väldigt trött den första tiden och framför allt: lugn. Skrek hon så var det lite halvhjärtat om vi bytte blöja på henne eller när personalen på sjukhuset stack henne i foten. Annars aldrig.



Nu har hon temperament den lilla damen. Här hemma blev vi närmast chockade när hon en kväll bestämde sig för att gå från fridfulla bebisandetag till ett crescendo av gallskrik på 1 nanosekund.

Och som de rookies vi är på området undrade vi mest vad i hela friden vi skulle göra.

Aha! Bröstet tänkte vi, där har vi svaret på problemet. Den ultimata trösten. Det är klart hon vill ha tutten.

Tror ni hon tog bröstet, svar nej.

Då fick vi lite panik. Om inte det funkar VAD gör då det liksom?

Det tog ett tag av ångest och frustration innan vi kom på vad som fungerade. Vi tog upp henne i famnen, vyssjade och vaggade. Då blev det knäpptyst. Hon ville ha närhet. Så enkelt var det.

Nu vet vi. Det är verkligen en resa det här med att ha barn. Alla barn är unika.



Agnes sover fortfarande i princip hela nätterna och det är vi lyckliga för, man vet aldrig när det kan förändras..hon ligger dock och grymtar, stånkar och vrider sig i sömnen ofta. Hon vaknar inte av det men det ser obekvämt ut och hon låter som en liten grisfarm. Kanske är det magknip...har köpt minifom och Semperdroppar som vi ska prova nu. Får se om det blir någon skillnad.



Igår var min bästa Sara på besök, underbart. Agnes kommer att bära hennes namn. Sara Agnes Cecilia Lilja blir det. Klingar ganska fint va?! Cecilia är efter min lillasyster och även efter min favoritbok som liten: Agnes Cecilia - en sällsam historia av Maria Gripe. Jag bara älskar Maria Gripes böcker, har dem allihop och de har påv erkat mig otroligt mycket.



Idag var Agnes farmor och farfar här och skjutsade oss till Ackis för provtagning. M var nämligen tvungen att besiktiga bilen i Enköping då det inte fanns en enda tid i hela Uppsala C-län förrän i januari och 1 dec blir det körförbud.

Det blev pizza till lunch och Agnes fick fina kläder. Mys.



Fick nyss ett mail om att Agnes blivit vald till veckans city-webbis på unt.se!

På BB orkade vi aldrig leta upp den där webbis fotoautomaten så vi skickade in en bild till unt:s webbisar istället som ligger online på hemsidan, http://www.unt.se/familjeliv/webbisar/ om man söker på efternamnet Lilja kommer hon upp.




Vi vann en bärsjal från en butik i Uppsala, fantastiskt kul!

Jag lämnar er med denna galet vackra melodi från ett av världens bästa band. Spelar den för en snusande Agnes som ligger här intill just nu. Kärlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar