Sidvisningar förra veckan

5 juli 2011

Nya tänder på G

igen.
Agnes gaddar verkar vara genetiskt förprogrammerade att dyka upp alla samtidigt.
Stackarn har varit så gnällig ett par dagar nu. Vi kikade i munnen och såg en tand på väg upp i underkäken samt två dito i överkäken. Vi får se när de tränger igenom.

Annars går livet sin gilla gång här på landet. I detta gråmulna juli (piss)väder ska vi en gång för alla röja upp här hemma och åka till tippen med gammalt bråte. Jag känner mig alltid så ny inuti efter en rejäl upprensning i hemmet. Positiv och fräsch. Livet känns plötsligt rymligt. Man kan andas igen. Men så är jag en minimalist vad gäller inredning.

Lånelöfte har vi också fått. Inte på så mycket vi ville och inte på villa utan på bostadsrätt. Banktjänstemännen beklagade sig å våra vägnar.
De sade något i stil med ":-Det är synd att ni inte har mer i insats, då skulle ni ju fått låna så mycket mer".
Samtidigt förstår vi ju att man nästa måste köpa bostadsrätt först här i uppsalatrakten, för annars är det i princip omöjligt att komma in i bostadskarusellen som reglerna ser ut idag. Men vi har ett telefonmöte med en annan bank, får se vad de säger.
Vi är dock glada över vårt lånelöfte, så glada att vi firade med äppelpaj och kramar.
Vilken tur att vi inte är fixerade vid att köpa hus. Lägenhet eller radhus går lika bra. det enda som känns konstigt är väl att gå tillbaka från att ha bott på landet i ett hus till lägenhet i stan. Samtidigt har jag inte blivit lyckligare av att ha en trädgård, nästan tvärtom. Har ju knappt spenderat någon tid i den alls.
Kanske får man lov att inse att alla inte är ämnade att bo i hus. Det irriterar mig ibland att det verkar finnas någon slags konsensus bland gemene man, att så fort man skaffar barn förväntas man flytta till hus. Märkligt. För barnens skull heter det.
Men man måste ju göra det som känns rätt för en själv, och strunta i alla andra.
Det är lite samma som den infekterade debatten om syskon. Har man ett barn förutsätts det att man ska skaffa ett till.
Men om man bara vill ha ett barn då? Ja då är man en taskig förälder som inte vet sitt barns bästa. För ett syskon det måste man ha för att må bra sägs det.

Vi skulle ha köpt lägenhet för länge sedan egentligen, men det är lätt att vara efterklok nu. Då skulle vi haft hela den där sablans insatsen.
Äsch vilka i-landsproblem detta är. Man blir nästan lite äcklad.

Hejdå.

1 kommentar:

  1. Det var väl kanonbra att prova att bo i hus genom att hyra?! och jag håller med dig. Varför skall man per automatik köpa hus när man får barn? Hund, volvo, villa, barn, syskon, skilsmässa.... Nej så behöver det ju inte bli, men radhus eller bostadsrätt är ju jättebra. Hoppas gaddarna kommer snart. Ha en bra sommar.

    SvaraRadera