Sidvisningar förra veckan

22 april 2011

Långfredagen

har vi spenderat här hemma. Vi har myst och njutit av varandras sällskap i fulla drag. Vi har det ju så bra!
En härlig promenad i vårlandskapet byttes mot krattning av höstens löv, som gömts under den numera bortsmälta snön. Självklart var vi iförda mundering för ändamålet, solglasögon och arbetshandskar från Biltema. Agnes sov gott i sin vagn under tiden.

Efter lunch kikade vi en stund på den gamla 90-talsklassikern Sömnlös i Seattle, och fick nostalgiska kårar längs ryggraden.
På tal om nittiotalet.
Ni som inte tittar på Filip och Fredriks nya program Nittileaks råds härmed till att absolut göra det. Ni som växte upp på 90-talet det vill säga, ni andra kanske inte har så mycket behållning av av att se Martin E-type Eriksson spela gamla eurodiscolåtar eller höra Ulf Ekberg berätta om åren med Ace of Base.

Jag läste en krönika av Sanna Lundell (ja Uffes dotter) i Aftonbladet. Jag är inte förtjust i Aftonbladet som tidning men jag gillar det hon skriver, Idag skrev hon om alla griskultingar som kastreras utan bedövning i dagens Sverige. Tänk er att få en del av ert kön avskuret utan att bli smärtlindrad. Vilken tur att jag inte är en del av denna fruktansvärda tortyr. Googlade runt lite, läste på djurens rätts hemsida och de bekräftade Sannas skriverier.
Klickade nyss hem en vegetarisk kokbok för barn. Vi har ändrat ståndpunkt här hemma.
Att djur behandlas jävligt på vissa håll det har vi vetat länge. Men att vi inte kommit längre än så här. Det trodde jag faktiskt inte. Däremot finns det garanterat bönder som behandlar sina djur med den värdighet de förtjänar.
Nu blir det en vegetarian av den lilla Agnes, plus fisk.
Vilken tur att man kan ändra sig. Om hon sedan väljer kött i framtiden får hon naturligtvis göra det.




Vad gäller Agnes tänder ligger de fortfarande precis över ytan och jäklas. Dock var natten ovanligt lugn. Amning 3 gånger, tyst och lugn Agnes. Vi har sovit fantastiskt gott. Lite gnälligt har det väl varit idag men inte mycket. Det verkar gå långsamt, tandsprickningen. Man kan se dem tydligt nu, små vita vassa kanter som låter emot muggen när hon dricker vatten. Snälla tänder kan ni inte komma fram nu, vi väntar på er!! Någon som har erfarenhet, som vet hur lång tid det brukar ta efter att de spruckit igenom litegrann? Är det dagar eller veckor det handlar om?

Hoppas ni har en fin långfredag ni som läser! Synd att dagen inte är så lång som den borde vara.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar