Sidvisningar förra veckan

2 april 2011

En lugn period har börjat

Som i ett trollslag blev Agnes åter lugn, harmonisk, sover gott om natten och kan leka själv.

Hon har börjat justera sömnen lite också, hon hoppar över den sista sovstunden på kvällen och är vaken 3-4 timmar i sträck. Kanske med avsikt att vara riktigt trött inför natten. Förut klarade hon av att vara vaken maximalt två timmar åt gången.
Det säger ju sig självt att det blir svårare att komma till ro kl 21 om man vaknade kl 19 efter att ha sovit 45 minuter. Agnes är ju en stor bebis nu och behöver väl antagligen inte sova lika många gånger på dagtid.

Vi älskar dessa lugna perioder. Det gör automatiskt att även vi sover bättre, är gladare och mer harmoniska. Det är en fröjd att se Agnes ligga i babygymet och prata ljudligt med sina leksaker, rulla över på mage eller bita i något.

På tal om bita så verkar det vara tänder på väg i en framtid nära nutid. Intensivt dreglande och lokal svullnad ger misstanke om att de är på väg. Man kan nästan skönja två små gaddar i underkäken, men än så länge ligger de mjukt inbäddade i rosa tandkött och bidar sin tid. Vi väntar med spänning tills det säger PLOPP.

Idag äe vi bjudna på middag hemma hos M:s kollega L. Kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar