Sidvisningar förra veckan

19 februari 2011

Dopparedan

Idag är det lördag. Vilket betyder bada. Eftersom att bebisar oftast inte är lortgrisar har vi bestämt att tvagning endast behöver äga rum en gång i veckan. Där ljög jag lite. En stor del av anledningen är att Agnes fullkomligen avskyr att doppa så mycket som en lilltå i vatten. Hon hatar det lika mycket som Fidel hatar USA. Så fort vi så mycket som nämner ordet bad börjar det lilla livet gallskrika. Vi har provat att bada henne i en badbaljeinsats, så att det inte ska kännas så läskigt, testat att sitta i det stora badkaret med henne och frysa häcken av oss för att hon ska känna sig tryggare och att ha en halv grad varmare än vad som anses optimalt för små bebisar.
Nej det är inte roligt varje lördag. Att se ångesten och skräcken lysa i hennes ögon.
Kanske badar vi henne för sällan, vem vet. Idag var det som sagt dags igen. I med lite babyschampo i håret och på kroppen, sen fort som f*n upp ur vattnet. Agnes kissade ner skötbordet, säkert av fasa.
Nån som sitter inne på lite härliga badtips får gärna dela med sig!

Sekunder före skriket


Ikväll är pappan på middag i stan med sina närmaste vänner. Jag och Agnes ska kolla på Grey's anatomy och äta wienerbröd.
Det ni!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

  1. Hej Therese. Jag har bara ett tips. Sluta bada henne. Hon verkar ju inte gilla det, men det blir säkert bättre när hon blir äldre. Kan passa på att erkänna att Adam badat två gånger i sitt liv, dvs. en gång per månad. Han har ju nyss fyllt 2 månader. Han luktar gott ändå. Jag brukar torka av honom någon gång ibland med en fuktig bomullstrasa med lite olja på. Funkar utmärkt tycker jag. Ha en bra lördagkväll!

    SvaraRadera
  2. Maja skrek som en stucken i början också. Hur varmt har ni i vattnet, det står överallt typ att man ska ha 37 grader så det hade vi. och Majs skrek.

    Vi höjde temepen till 38 och ibland strax över plus att vi lät duschen stå och spola VARMT vatten ett tag innan så det blev ångigt och varmt i badrummet.
    Då gick det bara bättre och bättre. vi har också en sån insats men nu börjar maja blir för stor för baljan så det blir till att kånka in badkaret snart :)

    Ses på torsdag! vi längtar redan!
    kram!

    SvaraRadera