Sidvisningar förra veckan

3 februari 2011

Dop i vår


Den 16/4 kommer Agnes att döpas i Stigtomta kyrka (se bild ovan).
För er som inte vet ligger Stigtomta ca 1,5 mil in i skogen om man utgår från världsmetropolen Nyköping. För er som inte vet var Nyköping ligger (det borde ni iofs göra om ni inte var sämst på geografi i skolan) så är det beläget vid kusten ungefär 10 mil söder om vår kungliga huvudstad. De flesta har använt staden som språngbräda ut i Europa, Skavsta heter flygplatsen. Landskapet är Södermanland.
Agnes pappa är uppvuxen i detta fina lilla skogsparti av vår jord och eftersom att undertecknad tycker att kyrkan är mycket vacker blir det en perfekt plats för Agnes att ingå förbund med gud heliga fader och hans kompis anden. Eller nåt sånt.
Vi är inte religiösa men tycker att ett dop är ett bra tillfälle att träffa familj och vänner man inte träffar så ofta.

Vi tycker dock att det är lite elakt av svenska kyrkan att dopfaddrarna måste vara döpta. Agnes gudfar Henning är inte döpt, men han blir fadder ändå för resten av Agnes liv. Det är ju det som räknas. Som tur är har Agnes gudmor Sara fått vatten på huvudet av en prälle en gång i tiden, så att någon kan bära barnet till funten menar jag.

Nu ska jag och Agnes ut och uträtta lite ärenden. Typiskt nog hann vi inte träffa mammas kompis Maja innan hon åker till Kenya på måndag och blir borta i 2 månader. Vi kommer att sakna henne!

1 kommentar:

  1. Finns många vattenpölar han kan döpa sig i nu ;)

    Det känns ju dock väldigt gammalmodigt...

    SvaraRadera